De sociala medierna har ett enormt försprång när det gäller att få fram sanningen. Aldrig förr har det varit så svårt att lura människor, då de flitiga användarna på internet lyckas lista ut saker och ting på nolltid genom att googla, gå in på Facebook osv. Men som en motreaktion till de traditionella tv-kanalerna eller de vanliga tidningarna som funnits sedan många herrans år tillbaka, har nu fler och fler alternativa nyhetsmedier börjat poppa upp som svampar ur jorden. “Avpixlat”, “Det goda samhället” och “Nyheter idag” och en massa andra hemsidor som relaterar till färska nyheter och anses ha ett större kritiskt tänkande. Dessutom är deras mål att säga hur saker och ting verkligen ligger till, att gå ut med namn och bild om möjligt och att prata om det som anses tabu. Mediabilden har sakteligen förändrats.

Dock blir många av de alternativa medierna kritiserade eftersom de anses ha rasistiska motiv eller vinkla information till deras fördel. I sin tur skyller de alternativa medierna på att de etablerade medierna och etablissemanget vinklar sanningen, de också, genom sin politiska korrekthet, och dessutom tystar ned det som verkligen händer i samhället.

Dock har de alternativa medierna en stark framgång och det borde i så fall finnas en anledning till det, trots att de ofta nedvärderas eller skuffas åt sidan.

Många av de alternativa medierna är dessutom enkla att läsa, de är gratis och kräver ingen prenumeration. Man kan också känna att man kanske inte litar på de vanliga medierna längre och vänder sig därför till de som verkar berätta sanningen.

Vad man än läser är det viktigt att ha ett kritiskt öga till informationen och gå till flera källor innan man säkert kan veta hur det ligger till.