Dåtidens reklamtröja eller den alldagliga pennan har blivit för trista att ge bort som profilreklam i dagens trendälskande samhälle. Numera ska det vara innovativt, hållbart, stickande ut och vara kvalitativt för att ge resultat. Det vet företagen och framför allt vet leverantörerna det. Om du som företagare vill förvåna dina kunder och målgrupper måste du tänka utanför boxen.

Nya profilprodukter

Nya typer av profilprodukter kommer kontinuerligt allteftersom marknadsföringsbranschen blir mer uppfinningsrik. Det är inte idétorka som man lider av här, det kan man verkligen inte säga. Både på mässor och i fabriker där leverantörer kommer med nya snilleblixtrar kan man hitta de roligaste och smartaste saker som kan användas inom profilreklam. Till exempel kan du hitta coola telefonställ med tryckt logotyp. Istället för vanligt godispapper virat runt karamellerna kan du nu få en häftig och inbjudanden tablettask med tryck som vittnar om det goda innehållet. En snygg mobilplånbok och skal i ett med en korthållare med tryck. Eller vad sägs om tusen olika sorters väskor som kan användas till både det ena och det andra?

Ge bort tilltalande giveaways

Det kan dock bli roligt värre om du ger bort giveaways som man normalt aldrig hade haft tanken på att trycka upp. Det kan till exempel röra sig om en första hjälpenväska med ett tryck eller logga på, golfbollar som relaterar till företaget, fiskedrag som får sig ett litet märke någonstans eller el-adaptorer med tryck. Helt klart finns det inga gränser för var profilreklamen slutar och allt har att göra med vilken bransch du arbetar inom samt hur du vill förvåna dina kunder.

Den största trenden är dock klimatsmart profilreklam. Med klimatsmarta produkter kan du komma långt då bara det ekologiska eller återvinningsbara materialet talar för sig självt. Ekologiskt material ser också ofta lite finare ut även om det är på ett rustikt sätt.

Miljövänliga profilprodukter

Klimatets dåliga hälsa har knappt undgått någon, och om det har det finns det mängder av hållbara profilprodukter av ekologiskt material eller återvinningsbara egenskaper. Bland annat kan du hitta de vanliga och traditionella produkterna i ny tappning, ofta i form av återvinningsbart material eller miljövänligt tryck. Lägg klimatsmarta blyertspennor i en burk på kontoret att ge bort till besökare, pennor som återvinns istället för att göra skada när de inte längre gör nytta. Varför inte tygpåsar i ekologisk bomull eller lin att ta med till affären för att handla istället för att köpa onödiga plastpåsar och tära på miljön. Naturliga sugrör i miljövänligt material eller kaffemuggar som kan användas om och om igen. Ja till och med reklamplåster för att göra en mindre skada lite skojigare är en rolig och unik idé. Idag kan du inkludera det klimatsmarta förhållningssättet i allt du ger bort och känna att du hänger med i tiden.